Suvekuum tuleb tagasi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme tuleb ilus ilm.
Homme tuleb ilus ilm. Foto: Arvo Meeks

Ilmateenistus lubab nädalavahetuseks tõelist suvesooja, aga ka tuult ja vihma.

Laupäeval eemaldub kõrgrõhkkond Eesti kohalt aeglaselt Venemaa poole, kuid selle servas püsib suuremal osal Eestist ilm sajuta. Päeva peale aga tugevneb lõuna poolt madalrõhkkonna surve ning õhtul suureneb Liivi lahe ümbruses ja Eesti lõunaservas hoovihma ja äikese võimalus.

Ida- ja kirdetuul tugevneb Liivi lahe ääres juba hommikul, mujal päeva peale. Sooja on öösel 8..13, saarte rannikul kuni 16, päeval sisemaal 23..26°C, Soome lahe rannikul kuni 19°C.

Pühapäeval eemaldub kõrgrõhuala Venemaale, madalrõhuvöönd liigub Leedu ja Läti kohalt loodesse Gotlandi suunas. Eesti jääb idapoolse kõrgrõhuala ja lääne poolt survestava madalrõhuvööndi vahele. Kahe erineva rõhuala piirimail kannab kaguvool meile kuuma õhumassi, milles on niiskust rohkem.

Öösel ja ennelõunal on hoovihma ja äikese võimalus suurem Eesti lääneservas. Samal ajal suurem osa Mandri-Eestist on päikeseline ja õhutemperatuur tõuseb kõrgele. Kujunevad soodsad tingimused võimsate rünksajupilvede arenguks.

Õhtuks suureneb hoovihma ja äikeseoht, mandri lääneservas võivad sajud intensiivsed olla (tõenäosus kuni 50%). Tuul puhub idast ja kagust ning on öösel tugevam, päeval vaibub, äikesepilvede all on tugevaid puhanguid. Sooja on öösel 14..15 kraadist sisemaal 19..20 kraadini rannikul, päeval 25..30°C, meretuulele avatud rannikul kuni 22°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles