MTA: ümbrikupalk kahjustab töötaja tulevikku

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) alustas kampaaniaga «Ümbrikupalk hammustab Sinu tulevikku», mis tuletab meelde, et ümbrikupalga vastuvõtmine tähendab igale inimesele otsest rahalist ja turvatunde kaotust. Kampaania on osa maksu- ja tolliameti tegevusest ümbrikupalga vähendamisel, millele aitab kaasa teisipäeval rakendunud töötamise register ning alates juuli teisest poolest algavad kontrollid.

Sotsiaalkampaania keskne osa on kaotuse kalkulaator, mille abil saab iga ümbrikupalga saaja välja arvutada, millised sotsiaalsed garantiid ja võimalused laseb ta ümbrikupalgal oma tulevikust ära hammustada. Tööandja poolt deklareerimata palgalt ei saa töötaja näiteks haigus- ja koondamisraha, hüvitist töötukassast ning väheneb tulevikus saadav pension.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe sõnul on ümbrikupalgal laastav mõju eelkõige töövõtja, aga ka teiste heaolule. «Ümbrikupalka maksev ettevõtja loob oma sektoris ja tegevuspiirkonnas ebaterve konkurentsi, mis kahjustab korrektselt käituvate ettevõtjate olukorda,» rääkis Veermäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles