Juhtkiri: Otepää otsib marionetti

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võimutüli Otepääl jõudis eelmisel nädalal uuele tasemele: vallas on kaks leeri, kes tunnistavad erinevaid volikogu esimehi ja volitavad vallavanema kohustusi täitma eri isikuid. Mõlemad leerid usuvad veendunult, et just nende poolel on õigus ning vastaspoole tegevusel puudub juriidiline alus.

Nii ongi vastuseta küsimus, kas vallavanema tagandamine eelmisel neljapäeval oli õiguspärane. Selgus saabub loodetavasti sel neljapäeval, kui maavanema järelevalve on valla õigusakte ning volikogu istungite protokolle uurinud. Samas võib see olla kõigest lõpu algus, sest osapooled on rääkinud ka kohtutee jalge alla võtmisest.

Volikogu teenekamad liikmed on säärase kemplusega juba harjunud, kuid tuletagem meelde, et paralleelselt käib uue vallavanema konkurss. Milline võimekas ja teotahteline inimene sooviks kandideerida nii vastutusrikkale ametikohale, kui õhus on võimalus, et tema eelkäija võib tulla oma positsiooni tagasi nõudma, omades selleks seaduslikku alust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles