Maavanem tegi ettepaneku Otepää volikogu otsused kehtetuks tunnistada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsuse avalike suhete juhi Kaja Mõtsa info põhjal  algatas Valga maavanem  oma initsiatiivil 11. juulil järelevalve Otepää vallavolikogu otsuste õiguspärasuse üle. Pärast seda saabus maavanemale ka Kuldar Veere samasisuline avaldus järelevalve algatamiseks.

Otepää vallavolikogu otsusega anti volikogu esimehele Jaanus Raidalile puhkust 1. juulist kuni 4. augustini. Dokumentidest selgus, et volikogu ei ole teinud ühtegi otsust Raidali puhkuse aja muutmise kohta.

Lähtudes seadustest ja vallavolikogu dokumentidest märgib maavanem, et Raidali poolt 10. juulil kokku kutsutud volikogul puudus pädevus päevakorda võetud küsimuste arutamiseks ja otsuste vastuvõtmiseks, kuna volikogu kutsus kokku ja juhtis ametlikult puhkusel viibiv volikogu esimees.

Seega tegi maavanem ettepaneku 10. juuli istungil vastuvõetud otsused tunnistada kehtetuks. Samuti lisas ta järelevalves, et kui kohalik omavalitsusüksus ei ole 30 päeva jooksul pärast maavanema kirjaliku ettepaneku saamist haldusakti kehtetuks tunnistanud, võib maavanem esitada protesti halduskohtumenetluse seadustikus sätestatud tingimustel ja korras.

Kuldar Veere palus oma avalduses maavanema järelevalve läbi viia ka 19. juuni istungi protokolli võltsimise osas. Võltsimise kontrollimine ei kuulu aga maavanema pädevusse ja ta on oma vastuses Veerele öelnud, et vastav avaldus tuleb esitada politseile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles