Kangelane jõuab homme Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohutusbuss Kangelane
Ohutusbuss Kangelane Foto: Päästeamet

Tänavu külastab päästeameti ohutuspäevi veeohutuskampaania buss Kangelane. Videotehnika ja päästevarustusega sisustatud bussi käigushoidmise eest hoolitsevad Alansi vabatahtliku päästeseltsi liikmed, kes näitavad ja lasevad inimesel ise proovida erinevaid veeohutuse ning elustamise võtteid.

Päästeseltsi eestvedaja Urmo Pollisinski sõnul on kõikidel võimalus sel suvel Kangelane ohutuspäevadelt üles otsida ja veega seonduvaid teadmisi täiendada.

«Ega enne pruugi ette kujutadagi, kui raske või kerge see päästerõnga viskamine või inimese elustamine on. Loodame, et keegi ei pea seda ise kunagi kogema, kuid alati on hea olla selleks valmis ja nii-öelda kuiva trenni teha,» tõdes Pollisinski.

«Oleme inimeste jaoks olemas oma meeskonna mitmekülgsete teadmiste ja kogemustega, tuues praktilisele osale näiteid elust enesest, mis paneb ka kõige uljama inimese mõtlema,» lisas ta.

«Ära lase purjus sõpra vette» sõnumiga bussis on neil, kes kipuvad unustama, millise pilguga paistab maailm joobes inimesele, võimalus seda kohapeal proovida läbi spetsiaalsete prillide. See peaks kõikidele meelde tuletama, et purjus sõpra peab igal juhul takistama. Bussis saab veel vaadata selle suve hakul esilinastunud veeohutusfilmi «Veega sõber». 

Kangelase meeskonda kuuluvad pääste, vetelpääste, ujumistreeneri ja meditsiini taustaga inimesed.

Tänavuse veeohutuskampaania «Ära lase purjus sõpra vette» sõnum on levinud nii tele- ja raadiokanalit pidi. Oma panuse levitamisse on andnud ka Eesti veekogude-äärsed suurürituste korraldajad läbi järgmiste ürituste: Pühajärve Jaanituli, Viru Folk, The Watergate Water Festival, Surfilaager, Tallinna Merepäevad, Saaremaa Rannapidu, Mändjala Jaanituli, Summerjam Festival ja Kloogaranna Festival.

Juba homme jõuab veeohutusbuss Kangelane Valgamaale, kus leiab aset Helme ohutuspäev.

Päästeameti ohutuspäevad toimuvad aastaringselt. Huvilistele jagatakse vee- ja tuleohutusalaseid teadmisi, et suvi mööduks turvaliselt. Lisaks ohutusteemade käsitlusele tutvustatakse nii päästjate tööd kui tehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles