Vesiheinast valmis salat ja angervaksast limonaad

, Valgamaalase ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasiumi noored laagrilised uurivad ja määravad samblikke.
Tõrva gümnaasiumi noored laagrilised uurivad ja määravad samblikke. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Udumäe puhketalu oli viis päeva Tõrva gümnaasiumi õpilaste päralt. Taimelaagris tegid lapsed tutvust õistaimede, sammalde ja samblikega ning panid teadmisi proovile viktoriinides.

Kui neljapäeva õhtupoolikul koos fotograafiga Udumäele jõudsime, üllatas meid laagriplatsil valitsev vaikus. Peagi saime teada ka põhjuse: õpilastel oli käsil õppetund samblikest ja sammaldest. 4.–6. klassi lapsed uurisid parajasti samblaid, 7.–9. klassi neiud-noormehed samblikke, nende ehitust ja kasvuvorme.

«Täna hommikupoolikul olime lastega Tõrva gümnaasiumi pargis, kus juhendajad Mare Leis ja Inga Jüriado viisid läbi pargiõppetunni, tutvustades seal kasvavaid õistaimi ning puudel kasvavaid samblaid ja samblikke,» selgitas gümnaasiumi klassiõpetaja ja taimelaagri projektijuht ning eestvedaja Liia Ortus. Tõrva õpilastega on õpetaja Ortus taolistes laagrites osalenud juba kuus suve ning igal aastal on päevakorras eri teema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles