Ülemaailmne jooks jõuab Valka

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahujooksu tõrvik
Rahujooksu tõrvik Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eelolevatel nädalatel kulgeb ülemaailmne tõrvikuga rahujooks läbi Põhja-Euroopa. 24.–26. juulil joostakse Eestimaa teedel. Valga linna saabub jooks 26. juulil kella 12.30 paiku, andis teada linnavalitsus.

Rahujooksu kodulehel seisab: „«Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run (2005–2012 tuntud kui World Harmony Run) on tõrvikuga teatejooks, mis sümboliseerib inimkonna püüdlust rahumeelsema maailma poole. Nüüd oma kolmandal aastakümnel on rahujooks maailma suurim ja laiahaardelisem rohujuuretasandi üritus rahu heaks.“»

Rahvusvahelised jooksumeeskonnad külastavad oma teel koole, kodanike ühendusi, organisatsioone ja eri elualade inimesi. Rahvusvahelise meeskonna liikmed on jooksnud rohkem kui pool miljonit kilomeetrit.

Jooks on mittetulunduslik üritus, mille on organiseerinud ja rahastanud vabatahtlikud, kes püüavad julgustada head tahet kõikidest rahvustest inimeste vahel. Osaleda võib igaüks: sportlased ja mittesportlased, noored ja vanad. Tõrvikut võib kanda mõne sammu või mõne kilomeetri või tulla tervitama jooksjaid tervitustseremooniatele.

Valga linnavalitsus kutsub kõiki inimesi toredast üritusest osa võtma. Jooksjad võetakse vastu Valga–Uulu tee peal Jaanikese kooli läheduses. Sealt joostakse edasi järgnevat marsruuti pidi: Transpordi––Tartu–Pärna pst–Kesk– –Riia– Raja tänav. Rimi parklas on ka tervitustseremoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles