Seakatk jõudis Eesti külje alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead nakatuvad samuti Aafrika katku, mis niidab loomi kiiresti. Jahimeeste kevadine hinnang ütleb, et Valgamaa metsades liigub üle 1000 metssea.
Metssead nakatuvad samuti Aafrika katku, mis niidab loomi kiiresti. Jahimeeste kevadine hinnang ütleb, et Valgamaa metsades liigub üle 1000 metssea. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX

Sigade Aafrika katk jõudis Põhja-Lätti umbes 20 kilomeetri kaugusele Eesti piirist. Ērģeme omavalitsuses hukati nädalavahetusel pärast laborist saadud vastust ühe väiketootja farmis 60 siga. Samuti avastati katk kahel metsseal.

«See paneb väga muretsema. Oleme rakendanud kõige karmimad bioohutusreeglid, mis süsteemis üldse on,» nentis Rakvere Farmide tootmisjuht Mati Tuvi, kes mõnda aega pingsalt jälginud, kuidas Läti seakatku ohjeldamisega tegeleb.

«Siiani arvasin, et lätlased on sellega väga hästi hakkama saanud, aga uus haiguspuhang oli Lõuna-Läti järel juba Põhja-Lätis. See oli ehmatav. Kardetavasti ei liikunud viirus sinna metsseaga, vaid toodi kas nakatunud söögi, sööda või transpordiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles