Päästjad said kutse juba põlenud metsa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 22. juulil kell 15.53 saabus päästeameti häirekeskusele teade, et Valgamaal Õru vallas Killinge külas mitte kaugel Jõhvi-Tartu-Valga maanteest on puhkenud metsatulekahju. Täpsustatud andmetel oli põleng Mustumetsa külas.

Samas piirkonnas puhkes metsapõleng ka esmaspäeva õhtul. Kell 19.24 saabus päästeameti häirekeskusele teade tulekahjust Valgamaal Õru vallas Mustumetsa külas Killinge bussipeatuse lähedal, kus põles metsanoorendik 1,5 hektari ulatuses. See põleng saadi kontrolli alla kella 21 paiku, kustutamine lõpetati öösel kella 2.40 ajal. Kustutustöödele kulus umbes 200 tonni vett.

Kuigi põleng kustutati, siis turbase pinna alla jäid hõõguma veel mõned kolded, millest hiljem leegid välja lõid. Metsas viibinud marjulised märkasid lahtist tuld ning kohalekutsutud päästjad Valgast, Tõrvast ning Sangastest hakkasid tulekoldeid likvideerima. Järelkustutamisel kasutati ka päästeameti ATVd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles