Loitsu vaimsed isad lubavad hiilgavat vaatemängu

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loitsu-etenduse tuumik kogunes juba eelmisel nädalal Tõrvasse, et mõtteid koondada ning suurejoonelise suveshow viimaseid ettevalmistusi teha. Päikesepaistelisel pärastlõunal Veskijärvel lava katsetanud koreograaf Märt Agu (vasakult), Loitsu lavastaja Mart Koldits, tantsija Ivar ja Tõrva linnapea Maido Ruusmann ei tee ka sellel aastal hinnaalandust ja lubavad, et show tuleb varasemast veelgi meeldejäävam.
 Päikesepaistelisel teisipäeva pärastlõunal Veskijärvel lava katsetanud koreograaf Märt Agu (vasakult), Loitsu lavastaja Mart Koldits, tantsija Ivar ja Tõrva linnapea Maido Ruusmann ei tee ka sellel aastal hinnaalandust ja lubavad, et show tuleb varasemast veelgi meeldejäävam.
Loitsu-etenduse tuumik kogunes juba eelmisel nädalal Tõrvasse, et mõtteid koondada ning suurejoonelise suveshow viimaseid ettevalmistusi teha. Päikesepaistelisel pärastlõunal Veskijärvel lava katsetanud koreograaf Märt Agu (vasakult), Loitsu lavastaja Mart Koldits, tantsija Ivar ja Tõrva linnapea Maido Ruusmann ei tee ka sellel aastal hinnaalandust ja lubavad, et show tuleb varasemast veelgi meeldejäävam. Päikesepaistelisel teisipäeva pärastlõunal Veskijärvel lava katsetanud koreograaf Märt Agu (vasakult), Loitsu lavastaja Mart Koldits, tantsija Ivar ja Tõrva linnapea Maido Ruusmann ei tee ka sellel aastal hinnaalandust ja lubavad, et show tuleb varasemast veelgi meeldejäävam. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Lavastajale ja Tõrva Loitsu vaimsele isale Mart Kolditsale ning koreograaf Märt Agule on tule ja vee vaatemängu ning head Eesti muusikat pakkuv Loitsu-festival saanud iga-aastaseks teetähiseks.

Tõrva Loits on taas ukse ees. Spektaakel rullub lahti vähem kui kahe nädala pärast ja viimased ettevalmistustööd täies hoos. Läinud nädalal tulid neid kaema ürituse lavastaja Mart Koldits, tantsulise osa eest vastutav Märt Agu ja tantsija Ivar, kes viltusel ja nõudlikul laval esinemise ise järgi proovis.

Nii Mart kui Märt on Loitsuga olnud seotud juba aastaid – vastavalt kuuendat ja neljandat korda. Kolditsa sõnul on kogu Loitsu-melu üleelamisest saanud juba traditsioon, millega suvi ära saata ja varasügis vastu võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles