Pered peavad hakkama saama Euroopa toiduabita

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varasematel aastatel on Valgamaale saabunud tonnide viisi toiduabi, siis tänavu Euroopa Liidu toiduabi ei jagata.
Kui varasematel aastatel on Valgamaale saabunud tonnide viisi toiduabi, siis tänavu Euroopa Liidu toiduabi ei jagata. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu seoses muutunud jagamisreeglitega Eestisse Euroopa Liidu toiduabi ei tule. Kuidas selle jagamine edaspidi kulgema hakkab, on veel lahtine.

Valga linnavalitsuse sotsiaalabiameti juhataja Meeli Tuubel kinnitas, et toiduabita jäämine Valgamaal katastroofi ei tekita. «Euroopa Liidu toiduabi, enamasti mõni pakk kuivaineid ja toiduõli pere kohta, on jagatud vaid mõni aasta, aga ära elati enne seda ja elatakse ka selleta,» rääkis Tuubel.

«Pakikese väärtus, mida inimene ühe korraga käe otsas jõuaks ära viia, on viie euro ringis. Seega ei olnud tegemist märkimismäärse abiga. Selle saajatele kujunes lihtsalt harjumuseks väikest lisaabi küsida,» avaldas ta veendumust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles