Petised nõuavad telefoni teel eakatelt raha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal tegutsevad kelmid, kes kehastuvad libapolitseinikeks ja küsivad probleemide lahendamiseks raha. Fotolavastus.
Ida-Virumaal tegutsevad kelmid, kes kehastuvad libapolitseinikeks ja küsivad probleemide lahendamiseks raha. Fotolavastus. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Viimase kuu aja jooksul on politsei registreerinud Valgamaal kümmekond kaebust telefonipetturite kohta. Petuskeemi tõttu on üks inimene rahast ka ilma jäänud.

Telefonipettused pole Eestis uus nähtus – juba 2008. aastal kerkis esile probleem Leedu libapolitseinikega. Valga kriminaaltalituse juht Andres Saaron ütles, et skeemid on aja jooksul muutunud.

«Küll müüakse võltsitud saage, pakutakse olematut hästitasustatud töökohta välismaale, kaubeldakse suveniirrahadega, pakutakse väärtusetuid ehteid hinnaliste pähe, püütakse sisse pääseda korteritesse, esinedes eri ametkondade spetsialistina, ja tühjendatakse heausksete inimeste pangakaarte,» rääkis Saaron. Eesmärk on aga alati olnud üks – rikastuda heauskliku inimese arvelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles