Tõrvas kõlavad meditatiivsed kristallid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva kirik-kammersaal
Tõrva kirik-kammersaal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva õhtul kõlavad Tõrva kirik-kammersaalis ansambli Helikristallid «Mõtluskontserdil» meditatiivsed improvisatsioonid eesti rahvakoraalide, regilaulu ja gregooriuse laulu teemadel. Repertuaaris on valdavalt vaimulikud või ülendavad tekstid.

Lisaks erinevatele rahvapillidele on laval laulvad kristall-helikausid, mille helid mõjutavad kontserdi korraldajate kinnitusel meie keha ning teadvuse eri tasandeid ja loovad esitatule erilise õhustiku.

Kontserdi üks osa on ka ligi meetrise läbimõõduga päikesegongi meditatsioon. Päikesegongi ülemhelid lasevad Heliskristallide liikmete sõnul kuuldavale justkui inglitekoori laulu, mis vibreerib päikese liikumise helide sagedusel.

Ansambli koosseisus mängivad Tarmo Tabas (laul, raamtrumm, lüüra), Toivo Sõmer (lauto, väikekannel, lüüra) ja Aivar Täpsi (laulvad kristall-helikausid, päikesegong).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles