Kaherattalise valve algab omanikust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige levinum ratta lukustamise meetod Valgas näeb välja selline: esiratas on väikse trossist lukuga kinnitatud rattahoidja külge. See pole aga kuigi turvaline, sest varas võib esiratta kergelt eemaldada. Samuti on seda lukku lihtne sobivate tööriistadega lahti muukida.
Kõige levinum ratta lukustamise meetod Valgas näeb välja selline: esiratas on väikse trossist lukuga kinnitatud rattahoidja külge. See pole aga kuigi turvaline, sest varas võib esiratta kergelt eemaldada. Samuti on seda lukku lihtne sobivate tööriistadega lahti muukida. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Tänavu on Valgamaal rattavargusi olnud rõõmustavalt vähe. Politsei usub, et selle taga on hoolikad omanikud, kes pööravad varasemast rohkem tähelepanu oma rattahoiu turvalisusele.

Rattahooaeg Eestis vältab maist septembrini ning sellesse ajavahemikku mahub ka kõige enam rattavargusi. Varguste ennetamiseks saavad suure töö ära teha rattaomanikud. Abi on juba ainuüksi sellest, kui oma kaherattalist sõpra ei jäeta järelevalveta. Lisaks tasub hoolega kaaluda, kus ja kuidas ratast hoida.

Korrusmajade trepikojad ja koridorid võivad – hoolimata sellest, et need on lukustatud – olla kõige ebasobivamad asukohad. Eelmisel aastal politseisse laekunud rattavarguste info alusel pannakse kõige rohkem rattavargusi toime just trepikodadest ja koridoridest, millele järgnevad tänavale, parklasse või lahtisesse hoovi jäetud rataste vargused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles