Ilmjärve kirikus pidas liturgiat metropoliit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metropoliit Stefanus tunnustas riigikogulast Priit Sibulat tänukirjaga eestvedamise eest talgutel.
Metropoliit Stefanus tunnustas riigikogulast Priit Sibulat tänukirjaga eestvedamise eest talgutel. Foto: Monika Otrokova

Pühapäeval peeti Otepää vallas Ilmjärve kirikus üle pika aja taas jumalateenistust, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova. Viimati oli kirikus teenistus 25 aastat tagasi.

Seekordsel teenistusel Ilmjärvel oli kohal hulk kõrgeid vaimulikke. Teenisid Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Stefanus, Pärnu ja Saare piiskop Aleksander, Räpina preester Tihhon Tammes, metropoliidi kantseleist Vändra ja Kihnu preester Justinus Kiviloo, Miikse ja Luhamaa preester Herodion Niitvägi ning ülemdiakon Marius Raudsepp.

Metropoliit Stefanus avaldas heameelt, et jumalateenistust oli kuulama tulnud nii palju inimesi. «See koht, mis on olnud nii paljude aastate vältel alandatud ja rüvetatud, leiab just nüüd taas oma väärikuse ja on valmis oma pühitsetud altaril vastu võtma püha Päästja, ülestõusnud Kristuse, surma võitja, püha ihu ja verd,» sõnas Stefanus oma jutluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles