Tõrva võõrustab triatlonisõpru

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie Liigume II Tõrva krosstriatlon 2013. aastal.
Meie Liigume II Tõrva krosstriatlon 2013. aastal. Foto: Rando Kall

Järgmisel nädalavahetusel 16.–17. augustil toimuvad esimesed Tõrva triatlonipäevad. Nende käigus viiakse läbi Eesti meistrivõistlused krossitriatlonis ning Meie Liigume Medita triatlonisarja finaaletapid maastikul ja maanteel, andis teada peakorraldaja Siim Ausmees.

Kahel päeval saab teoks kolm eripalgelist võistlust, mille teeb muu hulgas eriliseks asjaolu, et 17. augustil starditakse esimesele Tõrva maanteetriatlonile nende tulemuste alusel, mis saavutati eelmisel päeval krossitriatloni võistlustel.

Märkimist väärib ka asjaolu, et sellel aastal on korraldajad viinud kogu võistluskeskuse koos ujumise-, ratta- ja jooksudistantsidega gümnaasiumi juurest Veskijärve äärde, mis pakub triatlonisõpradele uusi ja atraktiivseid võimalusi.

Ujumisdistantsid viiakse läbi Õhne jões ja Veskijärves, krossitriatlonide rattarajad kulgevad Tantsumäel ja Veskijärve ümbruses, maanteetriatloni rattarada viib linnast välja Patküla ja Helme suundadel ning jooksurajad kulgevad taas Veskijärve ümbruses.

Esimene start antakse laupäeval kell 11, kui Eesti meistrivõistluste käigus astuvad võistlustulle kõige nooremad triatlonisõbrad. Nendega koos stardivad ka kõik need noored, kes muidu osaleksid Tõrva krossitriatloni noorteklassis. Seega on kõikidel noortel võimalik Tõrvas võistelda Eesti meistritiitlite nimel.

16. augustil stardivad Tõrvas teiste seas ka Allan Oras, Allar Soo ja Urmas Utar.

Allan Oras on 2009. aastal tulnud maastikurattasõidus Euroopa meistriks. Oras on ka 2012. aastal toimunud esimese Tõrva krossitriatloni võitja. Allar Soo on praegu valitsev Eesti meister krossitriatlonis, Tartu nelikürituse võitja aastast 2013 ning mitmekordne Kõrvemaa nelikürituse võitja.

Eesti triatloniparemikku kuuluval Urmas Utaril on ette näidata 2013. aastast Eesti krossitriatloni meistrivõistluste hõbemedal, käesoleval hooajal on Utar tulnud kolmandale kohale Kõrvemaa krossitriatlonil ja hõbedasele Eesti talitriatloni meistrivõistlustel Lähtel.

Päevade korraldaja on ettevõtmine Meie Liigume koostöös Tõrva spordiseltsi ja linnavalitsusega. Täpsemat infot saab Meie Liigume kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles