Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Toores liha Elmo Sauli õhtusöögilaual

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Enne kui kokkamiseks läks, ronisid külalised Elmo maja murukatusele, kus arbuusi sõid.
Enne kui kokkamiseks läks, ronisid külalised Elmo maja murukatusele, kus arbuusi sõid. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Mida sumedal suveõhtul õhtusöögiks teha? Midagi hakklihast. Kuidas seda süüa? Toorelt. Ei? Jah.

Endine muusik, kuid praegu purjetamisele pühendunud Elmo Saul Palupera vallast pakkus toorest veisehakklihast valmistatud boeuf à la tartar’i ehk rahvakeeles böffi. Selle tegemisel ei ole paika pandud rangeid reegleid, kuid kõige tähtsam on, et veiseliha oleks värske, nagu ka vuti- või kanamunad, mis (samuti toorelt!) selle toidu juurde käivad. Elmo valis lisanditeks kapparid, anšoovised, astelpajumarjad, hapukurgi ja meremarja.

Elmo armastabki toorest liha süüa. Kui ta ostab poest šašlõkki, käib käsi kiiresti mõne lihatüki järele.

Tagasi üles