Tõrvas saab näha keraamikute mustrit tänapäeva Eestist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas oli näituse avamisel kohal tuntud keraamik Sergei Isupov.
Teiste seas oli näituse avamisel kohal tuntud keraamik Sergei Isupov. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Tõrva Tule-Päevadel avati ka Eesti Keraamikute Liidu aastanäitus «MikroEesti – MakroEesti», andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Seekordsel aastanäitusel oli keraamikute eesmärk väljendada oma isiklikku suhtumist Eestisse ja kõigesse sellega seonduvasse ilmekate vormide, detailide ja faktuuride kaudu. Avamisel osalesid üle-eestiliselt ja rahvusvaheliselt tuntud külalised, nende seas keraamikud Sergei Isupov ning Urmas Puhkan.

«Ma ei oodanud, et ühes väikeses Eesti linnas on nii puhas ning ilus. Tõrva on suurepärane kunstiline linnake oma järvede ja parkidega. Mul on hea meel näha, kuidas Tõrva linn kunsti toetab ja uusi ideid kasutab,» ütles Isupov.

Tema skulptuure, keraamikat ja graafikat võib leida Eesti, USA, Norra, Austraalia, Ukraina, Ungari ja Saksamaa muuseumides ja kogudes. Isupov on Eesti keraamikasse toonud võõrast, kuid intrigeerivat elementi, mille kaudsed juured peituvad Ukraina rahvakunstis. 

«Skulptuurid »Tõrva tegelased«  kinkisin linnale. Oleks suurepärane, kui siia tekiks skulptuure rohkem ning tegemist oleks kunstilise pargiga, mida saab külastada aastaringselt,» kommenteeris oma kingialgatust keraamik Urmas Puhkan.

Näitust saab näha linnaruumis: kohalikes parkides ja aedades võib leida suuremaid keraamilisi taieseid. Näituse avas erialadevahelise kunstirühmituse LAIK performance «Huulhein». Keraamiliste suurvormidega aktsioon toimus Õhne jõe puust kaarsilla kõrval asuval käänakul. Näitus jääb Tõrva linnas avatuks 15. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles