Röövpüüdjad kasutavad keelatud võtteid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövpüüdjad hakkasid tegutsema juba enne ametlikku püügihooaega. Pildil on 30. juulil keelatud viisil välja püütud jõevähid, kelle seas leidub ka alamõõdulisi.
Röövpüüdjad hakkasid tegutsema juba enne ametlikku püügihooaega. Pildil on 30. juulil keelatud viisil välja püütud jõevähid, kelle seas leidub ka alamõõdulisi. Foto: Keskkonnainspektsioon

Augustis alanud vähipüügihooaeg on keskkonnainspektorid toonud jõgede-järvede kallastele. Paari nädala jooksul on Valgamaal avastatud üle kümne röövpüügijuhtumi.

Keskkonnainspektsiooni Valgamaa büroo juhataja Tanel Tiirats märkis, et vähipüük on aasta-aastalt muutunud populaarsemaks. Paraku on jätkuvalt levinud ka röövpüük, see tähendab püük vastava loata, keelatud püügiviisi kasutamine või alamõõduliste vähkide püüdmine.

Vähkide püüdmiseks tuleb keskkonnaametilt taotleda kalastuskaart, mis väljastatakse üheks ööpäevaks kuni viiele püügivahendile. Taotlusi saab esitada nii kirjalikult kui interneti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles