Valgamaa põllumees: Venemaa käigud mõjutavad börsil vilja hinda oluliselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme valla põllumees Ain Juurikas kiitis, et sel aastal on hernes väga ilus – ei ole ussitanud. Kasvatab ta seda 30 hektari suurusel alal. Vilja hinna puhul loodab ta, et see alla omahinna ei lähe. «Börsimäng. Kui oleks tarkust olnud ... Aga kust selle võtad? See kõik muutub kogu aeg.»
Helme valla põllumees Ain Juurikas kiitis, et sel aastal on hernes väga ilus – ei ole ussitanud. Kasvatab ta seda 30 hektari suurusel alal. Vilja hinna puhul loodab ta, et see alla omahinna ei lähe. «Börsimäng. Kui oleks tarkust olnud ... Aga kust selle võtad? See kõik muutub kogu aeg.» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vihmahood pidurdavad viljakoristust, peale selle on vilja hind põllumeestele liiga madal.

Sangaste vallas asuva OÜ Kesa-Agro juht Venda Vihmann tõdes, et parim aeg vilja koristamiseks on möödas. «Koristame seda, mis võimalik. Talinisu ei saa võtta, sest vihmaga imab see niiskust palju sisse, ning see ei kuiva nii kiiresti kui oder, mida täna (reedel – M. V.) võtma hakkasime. Nisu tahab vihmade vahel vähemalt üks päev kuiva ilma – siis saab seda võtta.»

Samal ajal on ootamatult kätte jõudnud talikülvi aeg. «Valmistame talviljapõldusid ette, veame läga, künname ... Peaks ka põhku pressima. Vahepeal tuleb veel magada. Kui on vihmasem ilm, saab rohkem magada, aga kui ilusam, siis vähem,» rääkis Vihmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles