Surnud venna leidnud naine: pean tugev olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas Pärna puiesteel asuv maja, kus leiti vägivallatunnustega Indreku surnukeha, mis saadeti kohtuarstlikule lahangule. Lahang peaks selgitama välja noore mehe surma põhjuse.
Valgas Pärna puiesteel asuv maja, kus leiti vägivallatunnustega Indreku surnukeha, mis saadeti kohtuarstlikule lahangule. Lahang peaks selgitama välja noore mehe surma põhjuse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas Pärna puiesteel asuvast korterist leiti esmaspäeva hommikul noore mehe vägivallatunnustega surnukeha.

Kolmapäeval esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur kohtule taotluse mehe surmas kahtlustatav eeluurimise ajaks vahistada.

Valgamaalasele teadaolevalt vahistati juhtunuga seoses 27aastane Andi, kes mitu korda kohtulikult karistatud. 24aastase Indreku elutu keha leidis tema õde Kaire, kes lehele öelnud, et Indrekul oli Andi õega ühine laps.

Neljapäeva ennelõunal käis Valgamaalane rääkimas Indreku naabritega. Kõrvaltrepikotta suundunud Aleksandra Jallai tõdes aga, et ei tea pühapäeval juhtunust eriti palju.

«Läksin hommikul koeraga jalutama, kui nägin, et politseiauto maja ette sõitis. Nad (Indrek ja lapse ema - M. V.) kolisid siia alles hiljuti, tean, et neil on ka väike laps. Meie korter on nende omaga kõrvuti. Nad olid väga rahulikud, polnud kuulda mingeid skandaale ega tülisid,» rääkis Jallai, kelle kõrvu ei kuuldunud ka pühapäeval midagi kahtlast.

Pahane enda peale

Esimesel korrusel elaval Terje Treul on kahju, et ka temast pühapäeval juhtunu vaikselt mööda läks. «Olen enda peale nii pahane, et mitte midagi ei kuulnud. Huvitav, et keegi ei kuulnud. Mõnikord kuuled ju kolmandalt või neljandalt korruselt igasuguseid hääli ... » rääkis naine.

«Kui poleks ise julgenud vahele minna, oleks politsei kutsunud. Äkki oleks saanud inimest päästa. Äkki ta ei surnud kohe. Võis ka nii olla, et suurt kisa ei olnudki. Ta oli suhteliselt väikest kasvu meesterahvas. Võib-olla löök oli ka selline, mis esimese hooga ... Ta ei suutnudki äkki vastu panna,» jätkas Treu.

Hommikul ärkas ta siis, kui Kaire oma venna surnukeha leidis. «See oli ebaloomulik karjumine. Mõtlesingi, et nüüd on midagi paha juhtunud, see oli väga kole. Nutt ... » meenutas naine, kes ei läinud siiski asja uurima. Kui ta suundus kööki kohvi tegema, märkas ta aknast välja vaadates saabunud politseinikke ja kiirabi.

Hiljem nägi Treu trepikojas välisukse juures verepritsmeid nii seintel kui põrandal, sama pilt avanes kuni teisel korrusel asuva korteri ukseni, kus Indrek elas. Verd ei olnud aga palju.

«Noaga ilmselt polnud löödud,» oletas naine. «Sain aru, et kahtlustatav on kinni võetud. Õde karjus õues (politseinikele – M. V.), et võtke ta kinni, ta oli kohe kindel, kes seda tegi. Nad olid vist kõik sugulased. See on tragöödia, kui sugulased niimoodi omavahel ... »

Plaanid luhtusid

Kaire rääkis, et varem võsalõikajana, hiljem Valga mööbli- ja lihatööstuses leiba teeninud vend pidi teisipäeva hommikul sõitma tööle Rootsi, taas kord võsa lõikama. Noormehele lubati head palka. Töölesõit jäi tal aga vaid sõpradega peetud plaaniks.

«Pean tugev olema, sest Indrek süstis minusse seda alati. Pean ka oma ema pärast tugev püsima. Ma nutan ja karjun, aga ma saan vaid elada teadmisega, et temast jäi maha poeg, kelles näen alati oma venda,» rääkis Kaire.

Kaire kahtlustab, et tema vennale said saatuslikuks suhtedraamad. Mis tegelikult juhtus, selgitab aga välja algatatud eeluurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles