Seakatk desoainete müüki suurendanud pole

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga loomakliinikus pole loomaarst Jaan Luha väitel seakatk ostupaanikat põhjustanud. Praegu soetavad desoaineid kliinikust pigem lätlased, kelle kodumaal haigusjuhte juba üle saja.
Valga loomakliinikus pole loomaarst Jaan Luha väitel seakatk ostupaanikat põhjustanud. Praegu soetavad desoaineid kliinikust pigem lätlased, kelle kodumaal haigusjuhte juba üle saja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgast kõigest 50 kilomeetri kaugusele jõudnud sigade Aafrika katk pole masse Valga loomakliinikusse desinfitseerivaid aineid ostma toonud. Pigem käivad neid soetamas lätlased.

Valga loomakliiniku loomaarst Jaan Luht pakub, et viimase kuu jooksul on müügiks läinud viis-kuus desotoodet. «Läti poolelt on rohkem käidud küsimas, sest seal on desoained kas otsas või pole poes saadaval.»

Lisaks lätlastele on desoainete vastu huvi tundnud mõni loomaarst. Luhta vähene huvi ei üllata, sest suuremad seafarmid muretsevad vajalikud tooted mujalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles