Kolm riiki tähistavad Valkas Balti keti aastapäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varemeteks muutunud asfalditehas Karula teel, mille juures Balti ketist rääkiva filmi võtted toimusid, oli Balti keti ajal täiesti töökorras. Kett ise sealt läbi siiski ei läinud, vaid kulges mõnesaja meetri kaugusel mööda Imavare maanteed.
Varemeteks muutunud asfalditehas Karula teel, mille juures Balti ketist rääkiva filmi võtted toimusid, oli Balti keti ajal täiesti töökorras. Kett ise sealt läbi siiski ei läinud, vaid kulges mõnesaja meetri kaugusel mööda Imavare maanteed. Foto: Elmo Riig

Valka kultuurimaja ees Lugaži platsil algab täna, 23. augustil kell 20 üritus «Balti kett – vabaduse tuli», andis teada Läti-Eesti instituudi tõlk Laura Gredzens.

Osalevad luuletajad Leedust, Lätist ja Eestist. Leedut esindab Vaiņus Baks, Lätit Zane Brūvere-Kvēpa ning Eestit valgalanna Veera Kasimova. On ka teisi esinejaid, nende seas Läti laulik Haralds Sīmanis, kes üks omapärasemaid talente, kelle erilist hääletämbrit pole võimalik segamini ajada kellegi teise omaga.

Valka noored võtavad ürituse ka filmilinti, film esilinastub samal päeval.

Korraldajad paluvad üritusele tulles kaasa võtta lilli ja küünlaid, et moodustada sümboolne lillede ja tule tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles