Toidupakk toetab abivajajat

Helmen Kütt
, sotsiaalkaitseminister (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt
Helmen Kütt Foto: Elmo Riig / Sakala

Ka kõige edukamas ja kõige paremini toimivas ühiskonnas on alati neid, kes toimetulekuks abi vajavad. Mõnikord vajatakse tuge pikemalt, teinekord piisab aga vaid ühest tõukest, kas või ühest toidupakist, et inimene taas kindla pinna jalge alla saaks.

Riigi ülesanne on aidata toimetulekuraskustes inimesi, sarnane ülesanne on ka kohalikul omavalitsusel. Hädasolijat aitab ka Euroopa Liidu toiduabi. Eestis on seda abi jagatud hea mitu aastat. Nüüd on abi jagamise kord aga muutunud. Varem rahastati toiduabi programmi põllumajandusfondist, aga Euroopa Kohus leidis, et see pole õige. Nii loodi uus abifond.

Toiduabi üleriigilist jagamist hakkab edaspidi koordineerima sotsiaalministeerium. See tähendab ka uut töökorraldust, mille põhimõtted oleme oma partneritega ka juba peaaegu valmis saanud. Euroopa Komisjonile peame oma kava esitama septembri alguses. Kui see heaks kiidetakse, saame juba koostada päris täpse riikliku programmi, kuidas Eestis toiduabi jagama hakatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles