Vallajuhiks pürgib 17 inimest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval peetud Otepää vallavolikogu istungil valiti teiseks volikogu aseesimeheks Jaanus Raidal.
Neljapäeval peetud Otepää vallavolikogu istungil valiti teiseks volikogu aseesimeheks Jaanus Raidal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal andis Otepää valla kommunikatsioonijuhi vahendusel teada, et täna, 25. augustil kella 16ks ehk konkursi tähtajaks laekus 17 avaldust Otepää vallavanema kohale.

Raidali sõnul on väga positiivne, et nii palju soovijaid on. «Kandidaatide hulgas on nii omavalitsuse kui riigiteenistuse ja ettevõtluskogemusega inimesi. Need kandidaadid on pärit nii Otepäält kui Võrumaalt, Valgast, Tartust, Tallinnast ja mujaltki.»

Raidal avaldas rahulolu, et vaatamata maavanema jõulisele sekkumisele omavalitsuse autonoomiasse, on konkurss igati korda läinud. «Sel neljapäeval toimub vallavolikogu istung ja kindlasti valime siis Otepääle väärika vallavanema,» kinnitas ta.

Valga maavanem Margus Lepik palus oma 22. augusti avalduses halduskohtul tühistada Otepää vallavolikogu 10. juuli 2014 otsused, mis puudutavad volikogu esimehe Jaanus Raidali puhkuse tühistamise korduvkinnitust ja vallavanema umbusaldamist, nagu teatas Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Samuti taotleb maavanem kohtult, et see esialgse õiguskaitse korras keelaks Otepää vallavolikogul võtta päevakorda teemasid ja vastu otsuseid uue vallavanema valimise osas. Avalduses on öeldud, et esialgse õiguskaitse rakendamine aitab vältida ka paralleelsete võimustruktuuride teket Otepää valla juhtimisel ja sellega kaasnevate hilisemate tagajärgede likvideerimist.

17. juulil saatis maavanem Otepää vallavolikogule ettepaneku tunnistada 30 päeva jooksul kehtetuks Otepää vallavolikogu eelpoolmainitud otsused ja viia need seadusega kooskõlla. Volikogu arutas maavanema ettepanekut 11. augustil, kuid eelnimetatud haldusakte kehtetuks ei tunnistanud, vaid tehti pöördumine Valga maavanemale.

Vastuseks vallavolikogu pöördumisele teatas maavanem Margus Lepik, et jääb järelevalve käigus Otepää vallavolikogule tehtud ettepaneku juurde

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles