Kuus nõuannet auto kütusekulu vähendamiseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida suurem on sõiduki kiirus, seda suurem on kütusekulu ja seda sagedamini tuleb järelikult ka tanklat külastada.
Mida suurem on sõiduki kiirus, seda suurem on kütusekulu ja seda sagedamini tuleb järelikult ka tanklat külastada. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Goodyeari uuring «Rehvibaromeeter 2014» annab kuus nõuannet, kuidas parandada auto kütusesäästlikkust ja ühtlasi vähendada ka CO2 emissioone.

Enamik neist nõuannetest suurendavad ühe paagitäiega sõidetavaid kilomeetreid natuke, kuid mitut korraga kasutades võib kilometraaž paraneda märgatavalt.

Üks lihtsamaid ja tõhusamaid viise kütuse säästmiseks on alandada kiirust. Mida suurem on sõiduki kiirus, seda suurem on kütusekulu. Näiteks suurendab kiiruse tõstmine 40-lt km/h 80-le kütusekulu peaaegu poole võrra. Samas võivad nii liiga suur kui liiga madal sõidukiirus mõlemad põhjustada suuremat kütusekulumist. Kütusekulu on optimaalne kiirustel 50 kuni 70 km/h. Järgige kiirusepiiranguid ja hoidke ühtlast kiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles