Eesti kartulit hindavad nii tarbijad kui müüjad

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suuremad kaupluseketid pakuvad tarbijatele peamiselt siiski kodumaist toodangut. Valga Maximas oli kartulivalik esmaspäeva pärastlõunal lai ja täiesti eestimaine – kartuleid oli saadaval erinevas hinnaklassis, nii lahtiselt kui pakitult.
Eesti suuremad kaupluseketid pakuvad tarbijatele peamiselt siiski kodumaist toodangut. Valga Maximas oli kartulivalik esmaspäeva pärastlõunal lai ja täiesti eestimaine – kartuleid oli saadaval erinevas hinnaklassis, nii lahtiselt kui pakitult. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tarbijad seisavad iga päev keerulise valiku ees: kas eelistada kodumaist ja tihtipeale kallimat toidukraami või valida välismaine odavam alternatiiv. Valgas elav leedulanna Lida sattus hiljuti kimbatusse, kui tal ei õnnestunud Säästumarketi ja Maxima poelettidelt leida Eestis kasvatatud kartulit.

Naise sõnul pakkus Säästumarket vaid Itaalia päritolumärgistusega kartulit ning Maximas hakkas talle silma Belgiast pärit kartul. «Olen ka varem Säästumarketist Eesti kartulit ostnud ja olin väga üllatunud, kui seekord kuskilt seda ei leidnud,» rääkis Lida. Naine uuris enda sõnul ka poetöötajalt, miks kodumaist kartulit saada pole, kuid too ei osanud küsimusele vastata.

Rimi sisekommunikatsiooni spetsialist Hille Tressum selgitas, et olukorra Valga Säästumarketis tingis kogemata valesti paigutatud hinnasilt. «Kartul, mida Valgas müüakse, on eestimaist päritolu. Eesti kartul on kaupluses pandud märgatavale kohale, seega ei ole kindlasti kliendil raske kodumaist kartulit kauplusest leida,» lisas Tressum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles