Valga valgustushankele laekus kuus pakkumust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgusti. Foto on illustreeriv.
Tänavavalgusti. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) avas seitsme linna tänavavalgustuse projektis viimaste linnade ehitushangete pakkumused.

Kokku on hindamisel 41 pakkumust ja kui hankes osalejad otsuseid ei vaidlusta, selguvad ehitajad septembris, teatas KIK. Enim ehituspakkumusi ehk kaheksa laekus Jõhvi ja Keila projektile. Paide ja Valga tänavavalgustuse uuendamistöödele tehti kuus pakkumust, Haapsalule viis ning Võru ja Kuressaare projektidele neli.

Esimesed hinnangud ehituspakkumustele näitavad, et projektid kujunevad planeeritust kulukamaks. «Vahepealse ajaga on ehitusnõuded muutunud, mis tingib ka hinnapakkumuste kallinemise. Järgmise sammuna tuleb kõigi seitsme linnaga eraldi maha istuda ning koos otsustada, millised on piirkonnad, kus tänavavalgustus vajab esmajärjekorras uuendamist,» ütles KIKi tänavavalgustuse projekti juht Tõnis Kurrik.

Tänavavalgustuse projekti suur hankeperiood algas selle aasta veebruari lõpus, mil alustati valgustite mastide ja mastivundamendi tarnija otsimist. Nüüdseks on leping sõlmitud AS-ga Esvika Elekter. Samuti on selgunud inseneri- ja järelevalve hanke võitjad P.P. Ehitusjärelevalve OÜ, Vealeidja OÜ ja AS Infragate Eesti, kellega sõlmitakse leping lähipäevil. Valgustite ja juhtimissüsteemiga varustaja valik on samuti lõpusirgel.

Ehitustöödega on plaanis alustada septembri lõpus ning need kestavad koos süsteemide lõpliku häälestamisega aasta aega.

Projekti käigus saavad Haapsalu, Jõhvi, Keila, Paide, Kuressaare, Valga ja Võru energiasäästliku tänavavalgustuse terviklahenduse. Projekti rahastatakse rohelisest investeerimisskeemist süsihappegaasi kvoodimüügi tulu eest Austriale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles