Õpilane valas linnapea jääveega üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laske tulla!» ütles linnapea Kalev Härk, kui gümnaasiumi kümnenda klassi õpilaste ette astus, et talle saaks jäist vett pähe kallata. Õpilased soovitasid seda koolikaaslasel Freddy Seeril aeglaselt teha.
«Laske tulla!» ütles linnapea Kalev Härk, kui gümnaasiumi kümnenda klassi õpilaste ette astus, et talle saaks jäist vett pähe kallata. Õpilased soovitasid seda koolikaaslasel Freddy Seeril aeglaselt teha. Foto: Hele Heletäht

Eile lasi kooliõpilaste ees endale ämbritäie jäävett pähe valada Valga linnapea Kalev Härk. Ta ei ole Valgamaal ainus tuntum isik, kes väljakutse julgelt vastu võtnud on.

Eestisse jõudes läks paljudel meelest kampaania üks olulistest mõtetest ehk raha annetamine, nüüd on nädalaga ka lihasehaigete seltsi kontonumber levima hakanud. Kui pühapäeva õhtul ulatus annetatud summa peaaegu 30 000 euroni, siis eilseks olid inimesed seltsile üle kandnud juba 47 445 eurot. Annetussummad on erinevad. Kõige väiksem oli üks sent, suurim 2000 eurot. Enamasti piirdutakse viie või kümne euroga.

Eelmisel aastal USAs alanud kampaania reeglid ütlevad, et kui inimene kallab endale jäist vett pähe, peab ta annetama ALSi ehk amüotroofilise lateraalskleroosi haigete raviks kümme dollarit. Need, kes seda ei tee, peavad välja käima 100 dollarit. Eestis on reeglid leebemad, sest igaüks annetab nii palju, kui saab või tahab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles