Mehed rüüpasid kaubiku katusel jooke

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed nautisid joogipoolist kaubanduskeskuse parklas oleva sõiduki katusel.
Mehed nautisid joogipoolist kaubanduskeskuse parklas oleva sõiduki katusel. Foto: Erakogu

Valgamaalase lugejale jäi silma häiriv käitumine Valgas Maxima kaubanduskeskuse parklas, kus kaks meest kaubiku katusel jooke rüüpasid.

Vähemalt eemalt vaadates jäi mulje, et muu hulgas tarvitasid katuselistujad ka alkoholi. «Ikka avalikult, laste- noorukite silme all ning eeskujuks,» nagu kommenteeris Valgamaalasele vihje saatnud Marko.

Valgamaalane uuris politseilt, kas nad vahejuhtumist teadlikud on. Valga konstaablijaoskonna piirkonnavanem Marek Käis aga kinnitas, et politseile sellest ei toimumise ajal ega ka takkajärgi teatatud ei ole.

«Eeldusel, et fotod teinud kõrvaline inimene tundis end sellisest vaatepildist häirituna, võinuks ta lisaks pildistamisele anda juhtunust operatiivselt teada ka politseile. Siis saanuks juba kohapeal hinnata, kas antud tegevusega häiriti kõrvalisi inimesi. Antud fotode kvaliteet on paraku sedavõrd kehv, et isikute või muude asjaolude väljaselgitamiseks nendest ka nüüd ei piisa,» ütles piirkonnavanem.

Ta lisas, et vastavasisulise rikkumise tuvastamisel võib politsei määrata korrarikkujale kuni 200eurose rahatrahvi või toimetada ta arestikambrisse, et kohtunikult talle kuni 30 päeva aresti taotleda.

Käisi sõnul ei saa väita üheselt, nagu oleks suvine seadusmuudatus, mis avalikus kohas teisi häirimata alkoholi tarvitada lubab, arestimajja  Samas pidi ta nentima, et tänavapildis võib pudeliga jalutavaid inimesi küll varasemast sagedamini kohata.

«Arestimajja toimetatute puhul on säilinud aga laias laastus sarnane profiil, nagu see oli enne seaduse muudatust, ning enam esineb napsitanud korrarikkujaid endiselt palga- ja pensionipäevadel,» sõnas piirkonnavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles