Piiril tekkis probleeme dokumentidega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Läti piir Valga/Valka linnas. Pilt on illustreeriv.
Eesti-Läti piir Valga/Valka linnas. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi tõttu taastatud ajutise piirikontrolli käigus tuli mõnigi inimene Eesti-Läti piirilt tagasi saata.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles, et juba pühapäeval saadeti ühest Valga piiripunktist tagasi mees, kes esitas kontrollimiseks ajaliselt kehtetu Läti kodaniku passi.

«Kui inimesel ei olnud esitada isikut tõendavat dokumenti, kuid tal olid mingid muud dokumendid, mille alusel oli võimalik isik tuvastada, tema andmete kontrollimisel veenduda, et tal ei ole takistusi Eestisse sisenemisel, lubati tal riiki siseneda,» lisas pressiesindaja.

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm kinnitas eile pärastlõunal Valgamaalasele, et kolme päeva jooksul, mil Eesti ja Läti piiril kontrolli teostati, Valgamaa piiripunktides erilisi vahejuhtumeid ei esinenud. «Peamine probleem oli, et mõnel inimesel polnud kaasas isikut tõendavat dokumenti või oli see aegunud.»

Valdav osal inimestest, keda Eestisse sisenemisel kontrolliti, oli aga kehtiv reisidokument kaasas ja kõik sujus vahejuhtumiteta.

Obama visiidi tõttu taastati pühapäeva pärastlõunast kolmapäeva südaööni piirikontroll Schengeni viisaruumi piires reisijatele. Sel ajal tohtis Eesti-Läti piiri ületada ainult piiripunktide kaudu, muud riigimaanteed olid piiri ületamiseks suletud. Eesti-Läti piiril töötas ööpäevaringselt kümme piiripunkti ja politsei kontrollis lennujaamades ja sadamates Eestisse saabujate dokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles