Endine ühistu juht korraldab piketi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Tomson
Olev Tomson Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tõrva Tarbijate Ühistu eksjuht Olev Tomson andis teada, et korraldab 5. septembril Tõrvas Tartu 6 hoone juures piketi/meeleavalduse. Tema sõnul on ettevõtmine ajendatud ühistu hilisemate juhtide valekaebusest ning kohtus antud valeütlustest.

Tomsoni väitel saavutasid Tõrva Tarbijate Ühistu juhid kurioosse pettuse, valekaebuse ja valeütluste abiga mitu aastat tagasi 0,9 miljoni krooniga müüdud hoone eest sama rahasumma saamise ka teistkordselt koos eksjuhi vangimõistmisega.

Tomson kinnitab, et praegu on tema käsutuses materjalid, mis tõendavad valekaebuse esitamise ja valeütluste andmise fakti ja sellest tuleneva eksliku vangimõistmise. «Prokuratuur ei soovi viga tunnistada ja on asunud kelmide kaitsele ning on seni keeldunud uurimise alustamisest,» ütles ühistu eksjuht.

Tõrva Tarbijate Ühistu praegune juht Ilona Leetma sõnul pole aga Tomsoni süüdistusel vähimatki alust.  «Kindel on see, et asjata ta ju vangis ei istunud ja valetunnistusi pole keegi andnud, sellele kõigele eelnes ikka väga pikk ja põhjalik uurimine prokuratuuri poolt,» rõhutas Leetma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles