Rannavalvurid tõmbasid hooajale joone alla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve rand.
Pühajärve rand. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kolme suvekuu jooksul kuueteistkümnes Eestimaa rannas suvitajate veeohutuse eest hea seisnud G4S Rannavalve päästis uppumisohust neli ning andis esmaabi 800 rannalisele.

Suve jooksul lahendasid G4Si rannavalvurid 6203 avaliku korra ja heakorra rikkumist, millest lõviosa – 3805 juhtumit – olid seotud klaastaara toomisega randa ning 1007 juhul tuli tegelda avalikku randa lemmikloomaga tulnud suvitajatega. 

1. juulist jõustunud alkoholitarbimise piirangu kadumine tõi vetelpäästjatele tööd juurde. «Tänavu tuli vetelpäästjatel oluliselt rohkem tegelda alkoholi pruukivate seltskondadega. Kui varem võis piisata rahumeelsest vestlusest, et purjutajad lahkuksid rannast, siis tänavu peale grüünes rüüpamist võisid kõik soovijad enda »purjusujumisoskusi« testida, rannavalve pilk turvaliselt peal,» ütles G4S Rannavalve juht Henry Seemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles