Lammas maapõues küpsemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit lõikab lambaliha kondi küljest tapamaja nugadega. «Olen neid mitu aastat kasutanud, aga tööstuses kestavad võib-olla kuu,» tõdeb ta. Tavaliselt läheb osa lihast sügavkülma, ka jääb üht-teist supiteoks.
Tiit lõikab lambaliha kondi küljest tapamaja nugadega. «Olen neid mitu aastat kasutanud, aga tööstuses kestavad võib-olla kuu,» tõdeb ta. Tavaliselt läheb osa lihast sügavkülma, ka jääb üht-teist supiteoks. Foto: Ülla Tamm

Lüllemäe põhikooli direktor Tiit Lepp on juba kümmekond aastat küpsetanud lambaliha maapõues. See on tema firmaroog, mida sõbrad-tuttavad-sugulased kohe mehega seostavad.

Tiit nägi kunstikooli nädalasel praktikal legendaarse Pulga Jaani juures lamba veristamist. Ka Jaan küpsetas lammast maapõues. Liha vahele läksid toored õunavissid, peale sool ja pipar. Pakkis ta lamba rabarberilehtedesse.

Tiit lasi ka ise esimestel kordadel lihal rabarberilehtede embuses valmida, aga hiljem valis ta teise tee: lambaliha läheb küpsetuspaberi ja fooliumi sisse. «Rabarberilehed kipuvad rabedaks minema. Foolium hoiab mahla lihas,» selgitab Tiit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles