Inspektsioon leidis rohkesti rikkumisi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsioon kontrolltoiminguid teostamas. Foto on illustratiivne.
Tööinspektsioon kontrolltoiminguid teostamas. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tööinspektsioon tuvastas neljapäeval ühepäevase üle-eestilise ehituse sihtkontrolli käigus 161 rikkumist. Nendest 17 olid nii ohtlikud, et töö tuli peatada või töövahendi kasutamine keelustada. 

«Valgamaal külastati üht ehitusobjekti, kus tuvastati seitse rikkumist,» täpsustas Valgamaalasele tööinspektsioon avalike suhete peaspetsialist Sander Sõõrumaa.

Ta tõi ka mõned näite Valgamaal avastatud rikkumistest. «Koordinaator ei olnud läbinud ehitustööde ohutusalase väljaõpet kestusega vähemalt kaheksa tundi. Ehitusplatsil ei olnud koostatud tööohutuse plaani, oli määramata esmaabiandja ning seal ei viida läbi iganädalasi üldkontrolle.»

Tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisbergi sõnul oli peamine tööde peatamise põhjus oht kõrgusest kukkuda. «Ajutiseks kõrgtööks ette nähtud tellingutele ja töölavadele tuleb paigaldada kaitsepiirded kõikidele väliskülgedele. Vahe seina ja tellingute vahel ei tohi olla suurem kui 30 sentimeetrit,» lisas Reisberg.     

Lisaks tuvastasid tööinspektorid 22 juhul, et töötajad ei kasutanud nõuetekohaseid isikukaitsevahendeid. Ehitajatel oli puudu nii kiivreid kui ka turvajalanõusid, lisaks tuvastati mitmel korral ketaslõikuri kasutamine ilma isikukaitsevahenditeta. 

Reisbergi sõnul on endiselt probleem ka nõuetekohaste olmetingimuste puudumine ehitusplatsidel. «Ehitusplatsidel on levinud kuivkäimlad ning sellest hoolimata tuleb mõnele ehitusettevõtjale uudisena, et vajalik on tagada nii elementaarne asi nagu kätepesu võimalus.» 

Kümnel ehitusplatsil ei tuvastatud ühtegi õigusaktide nõuete rikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles