Koolimuusika edendamine tõi tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celia Roose
Celia Roose Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba kolmeteistkümnendat korda annab Riho Pätsi Koolimuusika Fond üle laureaaditunnistused silmapaistvatele koolimuusika edendajatele. Pidulik sündmus saab teoks 24. septembril Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis, andis pressiteate vahendusel teada Tallinna Ülikool.

Üks 2014. aasta laureaate on koolimuusika edendaja Celia Roose, kelle üks praeguseid töökohti on Valgamaal Karula vallas asuv Lüllemäe põhikool, kus ta muusikaõpetajana ametis on.

Roose puhul on tegu muusikaõpetaja, koorijuhi ja õppejõuga, kelle tegevus pärimusmuusika vallas kajastub tänases muusikahariduses, seda nii üldhariduskoolis ja muusikakoolides kui tulevasi õpetajaid ettevalmistavates kõrgkoolides.

Aastatel 2005–2009 juhtis Roose riikliku programmi «Lõunaeesti keel ja kultuur» osana projekti «Pärimusmuusika õpetus Võrumaal» (pilli- ja rahvalauluõpetus), 2008–2012 viis ta läbi õpetajate täiendkoolitusi August Pulsti Õpistus. 

Roose on ka paljude folkloorialaste õppematerjalide looja üldhariduskoolile. 2003. aastal ilmus temalt «Kooli folkloorikogumik», samuti on Roose olnud koolilaulikute pärimusmuusika konsultant ja koostanud huvialakooli/muusikakooli pärimusmuusika ainekavasid.

Pärimusmuusikuna on Roose andnud hulgaliselt  kontserte, kuulunud mitme muusikakollektiivi koosseisu, olnud teatriprojektide muusikaline kujundaja. Praegu töötab ta lisaks Lüllemäe põhikoolile pedagoogina ka Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias.

Peale Roose pälvisid täna Riho Pätsi Koolimuusika Fondi tunnustuse muusikaõpetaja Ljudmila Sjomina, klaveripedagoog Ülle Sisa, helilooja Riine Pajusaar ning muusikapedagoogika uurija Inge Raudsepp.

Aastatel 2002–2013 on fondi laureaaditiitli pälvinud 58 silmapaistvat muusikahariduse edendajat muusikaõpetaja, instrumendiõpetaja, helilooja, muusikapedagoogika uurija ja koolimuusika edendaja kategoorias. Need on valdkonnad, millega Riho Päts oma eluajal seotud oli.

Laureaaditunnistusega kaasneb ehtekunstnik Jaan Pärna kujundatud hõbemärk ning stipendium 800 eurot.

Riho Pätsi Koolimuusika Fond on üks Tallinna Ülikooli fondidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles