Rändkarikas läks Võrru

Arnold Looga
, Arnold Looga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Invaspordipäev Tõrva kultuurimaja muruplatsil.
Invaspordipäev Tõrva kultuurimaja muruplatsil. Foto: Arnold Looga

Ajal, mil odaviskaja Magnus Kirt tegi Tõrva gümnaasiumi staadionil ettevalmistusi järjekordseks isiklikuks tippmargiks, peeti Tõrva kultuurimaja muruplatsil maha vihane boccia maavõistlus. Päikselisel pühapäeval oli kohale tulnud kuue võistkonna jagu rahvast pluss kaasaelajad. Sündmus väärib äramärkimist, kuna tegemist ei olnud mitte lihtsalt suvaliste semude, vaid invasportlastega.

Kui arvestada tüüpilise terve keskealise ja vanema inimese lootusetut allajäämist televiisori, toa ja tugitooli mõnudele, siis invaühingute ühine spordipäev on juba puht põhimõttelt midagi täiesti kõrgemast klassist.

Pühapäevase invaspordipäeva korraldajaklubi – Tõrva Puuetega Inimeste Liit – on Tõrvas Männiku tänava kultuurimajas tegutsenud pikka aega. Selle sadakond liiget on saanud end ühingu kaudu teostada käsitöö, kujutava ja tarbekunsti ning näitlemise valdkonnas, perioodiliselt organiseeritakse väljasõite, piknikke, rohkelt on juba traditsiooniks saanud üritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles