Leigo talu pälvis talupäevadel tunnustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leigo Järvemuusika 2009
Leigo Järvemuusika 2009 Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna kuulutati Jänedal Eesti talupäevadel välja konkursi „Eesti Parim Talu 2010“ tulemused.

Talukonkursi üldvõitjaks tunnistati Väikemetsa talu Võrumaalt, mida peavad Taavi Serv ja Gaile Tammemägi. Talu tuli võitjaks ka noortalunike kategoorias. Talu tootmissuund on teravilja ja õlikultuuride kasvatus. Talu kasutuses on 1065 hektarit maad. Lisaks on rajatud kaks suurt kasvuhoonet, kus kasvatatakse viinamarju.

Tootmistalude kategoorias tuli võitjaks Saaremaal Orissaare vallas asuv piimatootmisega tegelev Simmo-Paavli talu, mida peavad Janek Mägi ja Kai Orb.

Alternatiivset suunda arendavate talude võitjaks valiti Leigo turismitalu Valgamaalt, mille juhtimise on enda peale võtnud peretütar Tiiu Tamm. Talu tegeleb majutuse, toitlustuse ja ekstreemturismi edendamisega. Laiema tuntuse on turismitalule toonud järvemuusikakontsertide korraldamine.

Tiiu Tamm ütles, et võit tuli talle üllatusena, kuna konkursil osales väga palju erinevaid talusid, mis tunnustust väärivad. "Hea meel on. Kui saab kiita, siis annab see palju motivatsiooni edasi tegutseda," lausus Tamm, lisades, et kindlasti rõõmustab uudise üle ka tema isa Tõnu Tamm, kes on talu rajaja.

Konkursile esitati 19 talu. Talud konkureerisid tootmistalude, alternatiivset suunda edendavate talude ja noortalunike kategoorias.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles