Valgas tähistatakse Euroopa esmaabipäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajate sõnul ei ole esmaabipäeval oluline õpitubades osalejate teadmiste kontroll, vaid nende oskus erinevates olukordades toime tulla.
Korraldajate sõnul ei ole esmaabipäeval oluline õpitubades osalejate teadmiste kontroll, vaid nende oskus erinevates olukordades toime tulla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Septembri teisel pühapäeval on Euroopa esmaabi päev. Valgas tähistatakse seda päev varem Pedeli virgestusalal.

Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi korraldatav esmaabipäev «Oskame olla» saab alguse kell 11 Pedeli rannamaja juures. Tegevus on suunatud eelkõige Valga koolide õpilastele ning kaasatud on koostööpartnerid, kes tegelevad ennetustöö ja noortega.

Seltsi sekretäri Aina Pääro sõnul jälgivad korraldajad, kuidas lapsed õnnetusse sattudes käituvad. «Vaatame, kuidas näeb välja abi kutsumine, toimetamine enda ja lähedastega. Kõikidel osalejatel tuleb liikuda mööda õpitubasid, kus matkitud erinevaid õnnetusi. Ülesanded on üles ehitatud selliselt, nagu need võivad ette tulla igapäevaelus. Kui lapsed midagi ei oska teha, neid juhendatakse,» lausus Pääro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles