Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Suhkur on järjest odavamaks läinud

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kilo suhkrut maksis kolm aastat tagasi kõvasti üle euro, praegu saab selle kätte vähem kui viiekümne sendiga.
Kilo suhkrut maksis kolm aastat tagasi kõvasti üle euro, praegu saab selle kätte vähem kui viiekümne sendiga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suhkru hind on maailmaturul kolme aastaga langenud 40 protsenti. Ammu ei ole nii odavat suhkrut poelettidel näha olnud.

«Tarbija tajub seda. Eelmisel aastal maksis meil suhkur 85 senti kilogramm, nüüd aga 48. See langus on olnud suuremgi kui kolme aasta jooksul. Aastaga on langus olnud väga kiire ja tarbijale, ma usun, väga hästi kohale jõudnud,» rääkis Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid.

Hind kõigub eri kauplusekettides «mõni sent siia-sinna», tõdeb Erilaid. Seega suuri äärmuslikke erinevusi hinnalipikutel ei ole. «Suhkru hinnaga on nagu kilepiima hinnaga. Juurdehindlust praktiliselt ei ole,» selgitas ta.

Tagasi üles