Kool korraldab üle-eestilise konverentsi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskuse IT-juht ja haridustehnoloog Eva Tšepurko näeb uutel seadmetel hulka kasutusvõimalusi.
Valgamaa kutseõppekeskuse IT-juht ja haridustehnoloog Eva Tšepurko näeb uutel seadmetel hulka kasutusvõimalusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vene gümnaasium valiti Eesti kaheksa digipöörde projekti pilootkooliks, Valgamaal ainsana. Kool võtab piloodirolli tõsiselt ning on digipööret läbi viimas ka keelekümbluses. Oma teadmisi ja oskusi jagatakse koostöös SAga Innove täna ja homme konverentsil «Nuti keelekümblus» Kääriku spordikeskuses, andis teada Valga linnavalitsus.

Konverentsile registreerus ligemale 100 osalejat eri koolidest ja lasteaedadest: Valgast, Otepäält, Tsirguliinast, Pärnust, Tartust, Narvast, Kohtla-Järvelt ja Tallinnast. Konverentsiga soovitakse panna osalejaid huvituma uue nutitehnoloogia targast kasutamisest keelekümblusklassides ning lasteaiarühmades.

Valga vene gümnaasiumi haridustehnoloogi ja projekti «Nuti keelekümblus» juhi Eva Tšepurko sõnul tulid konverentsile eri tasemega koolid ja lasteasutused. Osal neist on keelekümbluse õpetamise pikaajaline kogemus, mõnel väiksem, kuid selline erinev tase ongi õpetuslik. Kogenud pedagoogid saavad liitujatele jagada häid kogemusi, uued liitujad jagada nippe näidistundide kaudu.

Valga linnapea Kalev Härki sõnul ei tähenda pilootkooli roll mitte ainult võimalust, vaid ka vastutuse võtmist ning oskuste jagamist teiste koolidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles