Seened elavad sel aastal eriti salapärast elu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline vaatepilt oli neljapäeval Soontaga metsas täiesti tavaline – seen seenes sedavõrd kinni, et astudagi ei olnud õieti kuskile.
Selline vaatepilt oli neljapäeval Soontaga metsas täiesti tavaline – seen seenes sedavõrd kinni, et astudagi ei olnud õieti kuskile. Foto: Cärol Tutk / Valgamaalane

Viimasel ajal on palju kõneainet pakkunud metsades valitsev seeneuputus. Mõne inimese sõnul on aga seentega ka midagi kummalist lahti.

Palupera vallas elav Mall Värva, kes paljudele tuntud kui hobifotograaf, on ühtlasi kirglik metsa­suitaja. Ka tema kinnitas, et sel aastal on seeni metsades erakordselt palju. «Seeneuputus algas ja neid tuli kuidagi liiga palju. Mina isiklikult nii rikkalikku seeneaastat varasemast ei mäletagi,» lisas Värva.

Lisaks sellele, et metsades seeni erakordselt palju leidub, on Värva arvates sel aastal üleüldse seentega midagi veidrat lahti. «Tänavu on igatpidi kummaline aasta. Esiteks on seeni nii palju, teiseks on nende järjekord kuidagi vale ning nad asuvad valedes kohtades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles