Teadlased esinevad nii ööl kui päeval

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordimuuseumi filiaal on ka Otepää talispordimuuseum, mis asub Tehvandi staadioni hoones.
Spordimuuseumi filiaal on ka Otepää talispordimuuseum, mis asub Tehvandi staadioni hoones. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tuleval pühapäeval algav ja kuus päeva vältav Baltikumi suurim teadussündmus -- Teadlaste Öö festival – hõlmab endas ligi 400 sündmust rohkem kui 20 kohas üle Eesti.

Tänavune Teadlaste Öö festival on inspireeritud liikumisaastast ja keskendub terviseteemadele. Kuue päeva jooksul räägitakse lähemalt spordist, liikumisest, toitumisest ning riskikäitumise vältimisest. Festivali avab pühapäeval, 21. septembril tasuta spordikonverents «Suletud uste taga».

Festival jõuab ettevõtmise kodulehe andmetel ka Valgamaale. Siin on sellega seoses kavas kaks üritust.  Esmaspäeval, 22. septembril tutvustavad oma peamisi uurimisvaldkondi Lüllemäe põhikooli õpilastele keskkonnamuutustele kohanemise tippkeskuse doktorandid Kaia Kask ja Vivian Vislap. Tegemist on suletud sündmusega: sel korral esinevad teadlased üksnes kooliperele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles