Kahe riigi esindajad väisavad Valgevenet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Org
Rein Org Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maakonna ja Valka kihelkonna omavalitsusjuhid külastavad 24.–26. septembrini Vitebski oblastisse kuuluvat Braslavi rajooni Valgevenes. Kavas on tutvuda rajooni omavalitsuste, haridus- ja raviasutuste, põllumajandus- ja tööstusettevõtete ning piirkonna turismivõimekusega.

«Braslavi rajoon on paljuski Valgamaaga sarnane. See on piiriäärne, seal on palju järvi ning seal elab töökas ja sõbralik rahvas,» ütles Valgamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Rein Org.

Tema sõnul on Vene turu äralangemisel hüppeliselt kasvanud meie ettevõtjate huvi Valgevene kontaktide vastu, mistõttu ka sellesuunaline visiit aset leiab. «Omavalitsusjuhtide visiit on ettevalmistav etapp meie äridelegatsiooni Valgevenssse sõiduks, mis on plaanis tuleva aasta alguses.»

Kolmapäeval, 25. septembril kirjutavad Valga maavanem Margus Lepik, Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis ja Braslavi rajooni täitevkomitee esimees Sergei Šmatov alla kolmepoolsele koostöölepingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles