Sombune aeg sunnib suuremale ettevaatusele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. septembril kell 19.24 juhtus liiklusõnnetus Tartus Jõe ja Aleksandri tänava ristmikul, kus ülekäigurajal sõiduteed ületanud jalgrattur 23-aastane Liis sai löögi Mitsubishi Space Wagonilt, mida juhtis 46-aastane Aivar. Jalgrattur toimetati Tartu ülikooli kliinikumi.
22. septembril kell 19.24 juhtus liiklusõnnetus Tartus Jõe ja Aleksandri tänava ristmikul, kus ülekäigurajal sõiduteed ületanud jalgrattur 23-aastane Liis sai löögi Mitsubishi Space Wagonilt, mida juhtis 46-aastane Aivar. Jalgrattur toimetati Tartu ülikooli kliinikumi. Foto: Politsei

Kätte on jõudnud pime ja sombune aeg ning nähtavus on ka päevasel ajal liigeldes oluliselt halvenenud. Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa paneb kõikidele liiklejatele südamele, et nad ülekäigurajale lähenedes kiirust maha võtaks ning teraselt ümberringi toimuvat jälgiks.

Seoses sellega, et eile õhtul juhtus Tartus jalgratturiga raske liiklusõnnetus, tuletab politsei meelde, et liiklusseaduse järgi tohib rattur sõiduteed ületada reguleerimata ülekäigurajal sõites, aga see ei anna alati ratturile siiski teiste sõidukijuhtide suhtes eesõigust.

Ratturi eesõigus tekib vaid juhul, kui sõiduauto pöörab teele, kus asub ülekäigurada. Jalgratturil tuleb seejuures enne ülekäigurajale sõitmist veenduda, et tema teeületus on ohutu. Politsei soovitab ratturitel ülekäigurada ületada ratas käe kõrval, siis jääb nii autojuhile kui ratturile rohkem aega võimalikele ohtudele ennetavalt reageerida ning end ja teisi õnnetusest hoida.

Samuti soovitab politsei ka täiseas jalgratturitel kanda kiivrit, mis kaitseb kukkumisel või kokkupõrkel pea piirkonda raskematest vigastustest. Enda paremini nähtavaks tegemiseks peab jalgratas olema varustatud tulede ja helkuritega.

Eil, 22. septembril kell 19.24 juhtus liiklusõnnetus Tartus Jõe ja Aleksandri tänava ristmikul, kus ülekäigurajal sõiduteed ületanud jalgrattur, 23aastane Liis sai löögi Mitsubishi Space Wagonilt, mida juhtis 46aastane Aivar. Jalgrattur toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles