Uksed avas vaimse tervise kabinet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimse tervise keskuse Valga haigla kabineti tööse on kaasatud terve meeskond.
Vaimse tervise keskuse Valga haigla kabineti tööse on kaasatud terve meeskond. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 25. septembril avas Valga haiglas uksed laste ja noorte vaimse tervise kabinet. Teoks sai see tänu sotsiaalministeeriumi, Tartu Ülikooli kliinikumi ja Norra rahastajate toel aset leidnud ühisprojektile.

Valga haigla ravijuht Kristel Kivisild avaldas arvamust, et Valgamaale on jõudnud väga tänuväärne teenus. «Lapsi, kes seda teenust vajavad, on järjest rohkem. TÜ kliinikumi uuringu järgi on kümne aastaga abivajajate arv neljakordistunud. Valgas hakkab tööle terve meeskond, kuhu kuuluvad sotsiaaltöötaja, lastearst, psühhiaater ja vaimse tervise õde. Õe ülesanne on välja selgitada, kas nooruk vajab psühhiaatri, arsti või sotsiaaltöötaja abi.»

Vaimse tervise keskused asuvad Tartus ja Tallinnas. Kabinetid on avatud Ida-Virumaal, Põlvas, Võrus ja nüüd siis ka Valgas. Kogu personal on saanud erikoolitust, mis on kestnud juba aasta algusest ning jätkub praegugi. Seoses koolitusega hakkabki põhitöö pihta alates oktoobri keskpaigast, kuid kabinetti helistades saab küsija vastused juba praegu. Infot kabineti lahtioleku kohta saab haigla registratuurist ja kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles