Tsirgumäe ja Sooblase külarahvas elab ise oma elu huvitavaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirgumäe-Sooblase külaseltsingu üks juhte Lea Radsin ei taha enam mõeldagi linnakorteris elamisele.
Tsirgumäe-Sooblase külaseltsingu üks juhte Lea Radsin ei taha enam mõeldagi linnakorteris elamisele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tsirgumäe-Sooblase külaseltsi eestvõttel korraldatud iga-aastased külapäevad, kuhu tuleb kohale üle paarisaja inimese, on tuntuks saanud ka väljaspool vallapiire. Otsustasin selle kandi rahva eluolu ja tegemised oma silmaga üle kaeda.

Valgast Võru suunas umbes 30 kilomeetri kaugusel asuvas Tsirgumäe külas Ööbiku ürditalus kohtusin selle perenaise Inge Põder-Männiste ja külaseltsingu eestseisuse liikme Lea Radsiniga. «Meie vald on jagatud kantideks ja üks neist ongi Tsirgumäe-Sooblase, mis ühendab endas kaht küla. Oleme ajast aega teinud üritusi  koos, seepärast asutasimegi ka Tsirgumäe-Sooblase külaseltsi,» rääkis Radsin.

Tema sõnul on nende külad selles mõttes tavapärased, et enamiku elanikest moodustavad vanemad inimesed. «Mõlemas külas on paar peret, kus lapsed koolis käivad. Noori on vähe, kuid hea meel on, et aktiivseid inimesi meil jagub, tuleb neid ainult natuke tagant tõugata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles