Punda talu vanaperemees jalgu seinale visata ei kavatse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna vanim tegevtalunik Uno Teemägi leiab, et 84 aastat pole mingi vanus. «Sada aastat on juba midagi,» ütles ta muiates.
Maakonna vanim tegevtalunik Uno Teemägi leiab, et 84 aastat pole mingi vanus. «Sada aastat on juba midagi,» ütles ta muiates. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maakonna vanim tegevtalunik, 84aastane Uno Teemägi on oma erksa oleku, suure teadmistepagasi ja positiivse ellusuhtumisega eeskujuks kõigile põllumeestele. Külapeol on ta alati esimene, kes tantsuplatsile tõttab ning külaüritusi jõu ja nõuga toetab.

«See pole mingi vanus. Sada aastat on juba midagi,» ütles ta muiates. Kahe lapse, nelja lapselapse ja kuue lapselapselapse isa, vanaisa ja vanavanaisa on Hargla kandis elanud üle poole sajandi. Urvastes sündinud noormees suunati pärast Antsla põllumajandustehnikumi lõpetamist kolhoosi agronoomiks, hiljem töötas ta samas ametis traktorijaamas, oli Hargla kolhoosi esimees ning Tahe sovhoosi Hargla osakonna juhataja.

«Pensionil olen 1990. aastast ja kohe hakkasin ka talu pidama,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles