Pensionipõlve on maal tore pidada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Ellu-Eesi Uppin koos abikaasaga kolhoosi lauda kõrval asunud maja ostis, oli seal täielik prügimägi. Nüüd on selle asemel igati kaunis elamine.
Kui Ellu-Eesi Uppin koos abikaasaga kolhoosi lauda kõrval asunud maja ostis, oli seal täielik prügimägi. Nüüd on selle asemel igati kaunis elamine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Endine Valga elanik, 75aastane Ellu-Eesi Uppin on Tsirgumäe külas Järve talus elanud üle 20 aasta. «Te ei kujuta ettegi, kui jube siin kõik oli, kui selle kolhoosi lauda kõrval asunud maja ostsime – täielik prügimägi. Järveke oli kinni kasvanud,» rääkis ta. Nüüd on naine koos abikaasaga korda teinud nii maja kui selle ümbruse ning ära puhastanud ka maja lähedal asuva väikse järve.

Maja osteti, kui metsameheks õppinud poeg siiakanti tööle suunati. «Elamist talle ei pakutud ja nii otsustasimegi perega selle maja osta,» rääkis Uppin. Poegadest üks töötab praegu Soomes ja teine elab perega Tallinnas.

«Oleme siin loomi ka pidanud, kuid tervise halvenedes müüsime maha,» sõnas ta. Naine on rahul, et nad on abikaasaga ühe koha Eestimaal elamiskõlbulikuks muutnud. «Maaelu meeldib, süda kisub vahel ikka linna, kuid elada seal küll enam ei tahaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles