Vadim Želnini tee legendaarseks ilmatargaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Želnin
Vadim Želnin Foto: Repro

Vadim Želnin kujunes kuulsaks ilmatargaks usinate õpingute ja teraste loodusvaatluste tulemusena. Tema lapsepõlv ja kooliaastad möödusid Valgas, suved aga Valgamaal Koorkülas onu talus. Elutee viis ta Vellavere kolhoosi esimeheks, kuulsaks sai aga mees hämmastavalt täpsete ilmaennustustega.

Juba lapsena tundis tulevane ilmatark suurt huvi ja armastust looduse vastu. Ta on jutustanud, kuidas juhuse tahtel sai temast kanakasvataja. Nimelt oli ta saanud taskurahaks paarkümmend senti. Selle asemel, et selle eest kompvekke osta, läks ta turule ja ostis koju ilusa kanapoja, kes – oh üllatust! – osutus suuremaks kasvades kukeks. Ka järgmisest ostetud tibust sai kukk.

Lohutuseks ja ebaõnne korvamiseks kingiti talle üks vana kana, kelle voorus oli, et see vahepeal ka munes. Kevade tulles hakkas kana isegi hauduma. Alla pandud munadest koorus nüüd juba paarkümmend tibu. Suureks kasvanult pakkusid need linnud noorele poisile meeldivat tegevust. Nad siblisid tema kannul, sõid peost ja lasksid end tõrkumata sülle võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles